8 december 2021

Dag Öhrlund - Ingen lämnas kvar

 

Ewert Truut #5


Titel & Omslag
Ett omslag som passar väldigt bra ihop med de övriga böckerna i serien, och en titel som passar perfekt till handlingen. 

Handling
Tre kvinnor utan synlig koppling till varandra hittas mördade med olika metoder. Kan det trots allt röra sig om samma gärningsman? Kommissarie Ewert Truut får alla fallen på sitt bord och försöker hitta ett mönster. Han kämpar mot klockan och oförstående chefer, samtidigt som han ska förlösa kattungar, vara farfar, fundera över sitt förhållande och handskas med en ny medarbetare som visar sig vara både miljöpartist och vegan. 

Av en tillfällihet står sanningen plötsligt klar för honom - han jagar en mycket ovanlig mördare som måste stoppas innan ännu ett offer faller. Ewerts arbete slutar med en hetsig jakt på den stekheta spanska solkusten, där han håller på att råka riktigt illa ut. 

Mina åsikter
Det var ett tag sedan jag läste tidigare delar i serien om Ewert Truut så jag hade glömt bort hur gubbig och bestämd om sina åsikter han är men ändå är den buttre kedjerökande och bakåtsträvande gubben intressant. Han är extrem men samtidigt hur mycket har inte ändrats senaste 20 åren, hur fort går inte alla utveckling både i samhället och elektroniskt, och det kan inte vara lätt för alla att hänga med. 

Men eftersom vi får veta redan av baksides texten att det kommer hända tre mord, det första händer rätt direkt för att man sen ska få vänta halva boken innan det andra sker, vilket gör att det händer väldigt lite med fallet under den tiden. Det är mer fokus på Ewerts privatliv och det blir lite seg draget. 

Men även om Evert är som han är så gillar man han, alltså man skrattar åt han precis som hans särbo och kollega Carolina gör. 

Jag ska direkt börja läsa nästa bok nr 6 När regnet upphör nu med en gång, 7an har precit kommit ut så vi får se när jag köper hem den. 

Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...