12 december 2021

Anna Ihrén - Julmord i Skärgården

 

Morden på Smögen #5

Titel & Omslag
Ett väldigt snyggt passande omslag med julstämning. Även titeln passar väldigt bra till bokens handling.

Handling
Smögen är täckt av snö och is. Den kallaste vintern på många år har lagt sig över det vackra kustlandskapet. På myren uppen i bergen där barnen brukar åka skridskor, hittar två pojkar en död kvinna till hälften fastfrusen i isen. Bredvid henne ligger ett mycket gammalt föremål. Det är bara några dagar kvar till julafton och precis när Dennis och Sandra började hitta lugnet inför julledigheten landar ärendet på deras bord. 

Victoria har förberett firandet i flera veckor. En jul i Skärgården är något hon längtat efter i många år och nu har Björn äntligen gått med på att fira i fiskarstugan på Smögen. När hon förstår att Dennis och Sandra inte kommer att få ledigt över julhelgen blir hon förtvivlad samtidigt som hon förstår att en mordutredning går före allt, även ett julbord fyllt av skaldjur och andra skärgårdsdelikatesser. 

Vem är kvinnan på isbanan och vad har hänt henne? Har fyndet vid myren något med mordet att göra eller är det ett värdefullt föremål från vikingatiden som bara råkat hamna brevid kvinnan? Dennis och Sandra tvingas söka efter svaren i en tusenårig bokhuslänsk historia. 

Mina åsikter
Precis som tidigare böcker om Dennis och Sandra så är det här en mysig deckare, karaktärerna är så vanliga och älskar hur även personer i deras närhet får plats i varje bok. Så direkt jag plockade upp boken så visste man exakt vad man skulle få och det var det man fick, gillar man Anna Ihrens tidigare böcker om Dennis och Sandra så kommer man gilla den här. Jag gillade dessutom att de var tillbaka till Smögen och inte var i Göteborg.  

Hur kan Dennis och Sandra bli ut kommenderade att jobba hela julen men deras chef kan vara ledig?  Jag har alltid blivit tokig på deras chef, hon är en sådan bitch och fast hon är tillsammans med Dennis ex så måste hon kunna släppa att de en gång i tiden var tillsammans. 

Spoiler varning! 
Jag blev ju tyvärr aldrig förvånad över att det var hennes ex som mördade henne, inte hennes nya däremot fick jag en känsla av att döttrarna visste någontingm, men det kom inte fram någonting sånt så min magkänsla kanske bara var tokig. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...