14 oktober 2021

Mikael Ressem - Kodnamn Styx

 


Titel & Omslag
Ett väldigt snyggt omslag med en titel som passar perfekt tilol bokens handling. 

Handling
Militären har elitförbanden. Polisen har den nationella insatsstyrkan. Sjukvården har saknat en motsvarighet. Tills nu. När traumaläkaren KG får ett samtal från Sveriges inrikesminister ställs allt på sin spets. En hemlig grupp vid namn Styx hotar med att attackera Sverige som nation. KG får uppdraget att sätta ihop en ny specialistgrupp som kan leda sjukvårdsinsatsen på plats vid eventuella dåd. 

Udda karaktärer med stökiga livsöden handplockas till sjukvårdens nationella insatsgrupp - under ledning av KG. Men de hinner knappt inleda samarbetet förrän det första terrordådet sker. När en minister kidnappas blir det tydligt att den grupp som ligger bakom attackerna inte skyr några som helst medel. 

Mina åsikter
Så spännande med en ny bok (kanske serie?)  av Mikeal Ressem. Med tanker på hur mycket jag gillar serien om Erik Sandström så har man höga förväntningar på den här också. 

Jag kan ju inte annat än älska att Lakksonen har en finsk lapphund, "den trognaste hunden man kan ha" ;) Men däremot är det där med politik som jag har svårt för, sen är det så mycket information i den här boken, vilka alla karaktärer är och när alla är så speciella behövs så mycket information. All politik, Styx och de grejer som Styx gör, det blir så mycket fakta vilket tyvärr bromsar bokens handling, sen är det så många bitar som jag har svårt att få grepp om. 

Jag tycker inte boken blir riktigt bra förrän cliffhangern i slutet, då blir boken extra spännande och jag jag tror helt klart att bok 2 kan vara bli bättre, OM det kommer en bok två. 


Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...