21 maj 2021

Tess Gerritsen - Dö två gånger

 

Rozzoli & Isles #11


Titel & Omslag
Ett lite läskigt men ändå passande omslag. Och titeln är klockren till bokens handling. 

Handling
När kriminalinspektör Jane Rizzoli och rättsläkare Maura Isles kallas till en brottsplats finner de ett mordoffer som kunde ha fallit offer för ett av världens farligaste rovdjur upphängt i fötterna, rensade på sin inälvor och sönderklöst av vad som ser ut som ett vilddjurs klor. Men det är en fullständigt samvetslös människa som har lämnat storviltjägaren och taxidermisten Leon Gott stympad och upphängd som ett av de vilda djur vars huvuden pryder hans väggar. Frågan är om Gotts yrke och mordiska hobby har lockat till sig ett rovdjur lika farligt som de han har jagat. 

Men Maura misstänker att Gott inte är mördarens första offer, och inte heller kommer  att bli hans sista. Sedan hon lyckats koppla samman mordet med en rad olösta fall i naturreservat runt om i landet börjar hon misstänka att svaren står att finna i den oändliga vildmarken i Afrika, där sex år tidigare en turistsafari med nio deltagare blev näst intill utplånade.

Mina åsikter
Vilken läskig bok, vilda djur är opålitliga och läskiga och det här var en svår nöt att knäcka för man kände ju att någonting inte stämde men vem är det Jane och hennes kollegor jagar efter, det fick man funder på iprincip genom hela boken. 

I den här boken får man se lite mer av Jane och Mauras vänskap och den blir bättre och bättre, men shit vad jag är irriterad på Janes föräldrar. Jag tror i tv-serien så är Janes pappa död och det är ett bättre alternativ än en pappa som ska vara otrogen och sen bestämma att han vill leka familj igen, men allting ska hela tiden vara på hans vilkor. 

Spoiler varning!
Jag misstänkte där ett tag att den som var skyldig var hon som överlevdes sambo, han var så sjukt störig och det hade varit intressant att få veta vad som hade hänt om inte deras guide hade blivit dödad. Men hon skaffade sig ett nytt isolerat liv långtifrån där hon hade levt tidigare och det var ju hennes enda sätt att överleva. 
Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...