14 april 2021

Frida Moisto - Napalm


Lisa Engström #3

Titel & Omslag
Ett väldigt passande omslag till bokens handling.

Handling
En varm sommarnatt väcks kriminalkommissarie Sten Johansson av mobiltelefonens signal. Sjukhuset Ryhov i Jönköping har blivit bombhotat.

Strax efteråt inkommer en svårt skadad kvinna till akuten. Hon dör i akutrummet, och det som utan tvekan är ett mord kan kopplas samman med bomben. Snart uppdagas ytterligare ett mord i samma stil.Har staden ännu en gång drabbats av en seriemördare? 

Samtidigt är Lisa tillbaka i sina barndomstrakter, bunden av sitt förflutna. Det är något som inte stämmer, något personligt. Hon försöker desperat ta reda på sanningen i en alltmer hotfull miljö. För att stå ut blir hon tvungen att återknyta till den gamla Lisa, med napalm i blodet. 

Mina åsikter
Jag älskar den här bokserien. Det finns så mycket kring Lisa och hennes förflutna samtidigt som man vill veta mer om samtidigt så kämpar hon med att bygga ett nytt liv och sen alla personer som finns kring Lisa. I den här boken får vi både följa Lisa tillbaka till det liv där hon växte upp, samtidigt som hennes kollegor jagar en riktigt obehagligt seriemördare, och båda de delarna är SÅ spännande och boken är helt omöjlig att lägga ifrån sig.

Jag vill så klart läsa mer om Lisa med en gång, speciellt med tanke på att vi lämnades med en liten cliffhanger som kändes lite jobbig, för vad kommer hända nu? 

Spoiler varning!!
 
Är det bara jag som känner lättnad över att Leif Blomqvist är död? Och att Lisas kollegor äntligen fick veta vilket svin han var, både mot Lisa och många andra. 

Men what, slutet!?! Psykakuten för Lisa? Why? Hon har blivit misshandlad och nästan dött, så han måste ju vara mutad på något sätt. Så vem vill ha in henne på psykakuten?  Är det för att rädda henne från någon eller för att förstöra hennes liv? 

Polischefen som behövde Lisas hjälp så han frågade efter henne i hela boken, snälla säg att han kommer fixa så Lisa inte ska vara på psykakuten utan fort kan återvända till sitt jobb igen.

Vad hände med den där elaka grannen som terroriserade sina grannar?  Gick han bara fri sen eller missade jag någonting där? 
Betyg 5 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...