18 april 2021

Maria Fallström - Den oönskade flickan

 

Torbjörn Frisk #3

Titel & Omslag
Snyggt omslag, som passar rikigt bra ihop med de två tidigare böckerna och det finns detaljer som har med handlingen att göra och titeln passar jätte bra in på handlingen också. 

Handling
En  man går på tågrälsen mot ett ankommande tåg. Döden är lika omedelbar som den är oundviklig.

Men när utredningen inleds upptäcker Faluns poliskommissarie att mannen dödsförklarats vid en bilbrand tre år tidigare. Var har den döde hållit hus dessa år och varför iscensatte han sin död? Innan kommissarien hinner få några svar kliver en annan man upp på banvallen för att gå samam öde till mötes... 

Torbjörn Frisk reser till Dalanra för sitt första uppdrag som polisinspektör för Riksmordgruppen. Nu måste han hitta sambandet mellan dessa män och förstå varför de valt att gå en så gruvlig död till mötes. 

Mina åsikter
Precis som de två tidigare böckerna så var den här boken SÅ spännande!! Jag fick svårt att få någonting annat gjort för jag ville bara lyssna vidare, och när jag trodde boken skulle börja vara slut så kom det en twist med händelser och vi fick hänga med Torbjörn Frisk och hans vänner ännu ett tag, vilket jag bara är glad för.  

Jag gillar också att de här 3 första böckerna vävs ihop på lite olika sätt. I den här sista boken fick vi träffa Torbjörns son Lukas lite mer och jag hoppas vi får lära känna han ännu bättre i nästa bok. Det kommer bli jätte intressant att se vad nästa bok kommer handla om, för jag gillar verkligen den här serien och vill läsa mer om Frisk nu med en gång. 
  
Spoiler varning! 
Så tråkigt att det ska dö någon i Torbjörns närhet i varje bok. Den där Rosita tog ju ändå sitt förnuft till fånga tillslut, hon mördade så många och var sjukt smart men det är så sjukt skrämmande det hon hade fått gå igenom genom hela livet, och att hennes fostermamma eller "syster" ingenting gjorde. Stackars barn att  bli så förstörd så man kan inte ens känna att man är nödig och sen då få skit för det i skolan och personalen på skolan orkade ingenting göra för det måste vara fel på flickan inte familjen som varit så snälla att ta in henne i sitt hem.  

Så här i efterhand så är det lite svårt att inte känna sympatier med Rosita även om hon var en mördare, men hon lät ju Frisk gå tillslut, bara han skulle försöka hjälpa den där pojken som var i gubbarnas klor. Man hade nog kunnat få hjälp av Rosita att sätta dit de skyldiga gubbarna och rädda några fler barn om hon inte hade dött och om man hade vänt det till att man ville ha hennes hjälp. 

Men så himla roligt att Torbjörns son Lukas vill bli it-polis precis som Noor, det är verkligen en öppning för att de ska kunna få en bättre relation. 
Betyg 5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...