3 mars 2021

Mikaela Bley - Flickorna utan namn

 

Ellen Tamm #4

Titel & Omslag
Snyggt lite läskigt omslag som passar bra ihop med förra boken i serien. 

Handling 
En vinterdag lämnas 17-åriga Linn på flickinternatet Täcktaholm, en herrgård utanför Nyköping. Efter år av kaos är det tänkt att hon äntligen ska få ordning på sitt liv - men hon dras snabbt in i konflikterna på skolan.

På Tv4 nås samtidigt kriminalreportern Ellen Tamm av nyheten att en ung, oidentifierad kvinna hittats död i en sjö djupt inne i de sörmländska skogarna. Bara några dagar senare hittas ytterligare en kvinna död. Polisen står handfallen och trots att dagarna går är det ingen som saknar dem.... 

Mina åsikter
En väldigt spännande bok med ett läskigt fall. Vissa människor är verkligen villiga att gå långt för makt, pengar och egen vinnings. Jag gillar hur vi fick följa både Linn och Ellen i den här boken. 
Allting flätas ihop riktigt snyggt och som vanligt lyckas Ellen trassla till sitt liv och det blir väldigt spännande att se hur allting kommer lösa sig i nästa bok. Och vad för fall hon då kommer trassla in sig i, för vi vet ju att hon kommer lägga näsan i blöt och lyckas hjälpa någon polis att lösa något fall, det känns som om Ellen borde ha blivit polis istället. 

Spoiler varning! 
Alltså vissa människor ska verkligen inte ha barn, skönt att dumpa iväg sina jobbiga krävande barn till en skola där de slipper ha kontakt med sina barn under flera månader dessutom villiga att betala massor för det. 

Sååå himla tråkigt att Ellen ska ha blivit gravid med Jimmy, jag föredrar att se henne med William men ska hon verkligen ha barn när hon och hennes liv känns så kaosigt, sen blir jag då bara galet irriterad på hennes föräldrar, mamman som bara tycker hon är en besvikelse och pappan som totalt verkar ha glömt att även Ellen är hans dotter. 

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...