19 februari 2021

Anna Ihren - Sillbaronen

 

Morden på Smögen #3
Titel & Omslag
Omslaget var faktiskt rätt tråkigt, jag har inte riktigt koll på hur de nya omslagen ser ut så vet inte om det är bättre. Sillbaronen var en klockren titel däremot. 

Handling 
Charles Blake - sonson till Smögens store Sillbaron James Blake -  hittas död i den nyligen renoverade lotsutkiken på ön. Dödsfallet förbryllar sommarvikarien Nathalie Colette som tillsammans med Sandra Haraldsson är först på plats. 

Bara en vecka tidigare har Charles Blake leende intervjuats i affärstidningarna om hur han skall förvalta den stora förmögenhet han har ärvt efter sinf ar som just gått bort. Är det ett självmord - och varöfr har han i så fall valt att avsluta sitt liv? Och vad pågår egentligen i det gamla köpmanshuset på Smögenbryggan, där familjen Blake lever ett isolerat liv nästan helt utan kontakt med omvärlden? 

Mina åsikter 

Jag gillar ju de här böckerna, lite historia och massa nutid men allting flätas ihop så himla bra och det är mycket spänning. I den här boken får vi verkligen lära oss att allting inte är så som man alltid tror och att man aldrig vet vad som händer i någon annans hus, och pengar och en bra utbildning kanske inte alltid är det bästa. Fa

Så klart får vi lära känna Sandra, Dennis och Dennis familj ännu bättre i den här boken och jag gillar att de blivit mer och mer kompisar än som i början när de var lite i luven på varandra. 

NU börjar det dock bli lite svårt att veta vad man ska skriva i sina recensioner för mycket skulle ju spoila tidigare delar. 

Spoiler varning!!
Det var obehagligt att läsa hur rika människor beter sig, tar sig rätten till någon annans barn och sen dumpa sina barn på en "bra" skola där barnen blir misshandlade psykiskt och fysiskt. 

Betyg 5 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...