22 februari 2021

Anna Ihrén - Fyrmästaren

 

Morden på Smögen #4

Titel & Omslag
Ett snyggt passande omslag med en klockren titel.    

Handling
Höstmörkret har lagt sig över Sotenäset. På Hållös vandrarhem bor Karl Ström, analytiker inom polisen, som planerat in några dagars lugn och ro för att avsluta ett pågående uppdrag. Men efter en promenad till den berömda badklippan Marmorbassängen tvingas han istället rapportera till polisen att han hittat en död kvinna i det kalla vattnet. Det visar sig vara den amerikanska ambassadörens dotter, Tricia Andersen,  och den stundande utredningen får enorm uppmärksamhet, inte minst från vita huset. 

Fallet ges högsta prioritet och tilldelas Dennis Wilhelmson och Sandra Haraldsson på Göteborgspolisen. Karl Ström framstår snart själv - genom en rad omständigheter - som huvudmisstänkt, och hans sambo Lisa startar en egen privat utredning för att försöka rentvå sin ma, trots att det ser allt mörkare ut.  

Polisduons efterforskningar pekar samtidigt mot den gamla fyren på Hallö, som i över tvåhundra år skyddat sjöfarare utanför Sote huvud och varit bemannad av fyrmästare och deras familjer. Kan det finnas en koppling mellan någon av de gamla fyrmästarna och den döda Tricia Andersen?

Mina åsikter
Det här är en riktigt spännande bok, för ännu en gång blir det lite nytänkande kring mordfallet och det är så skönt när man läser Anna Ihréns böcker att hon kommer med nytt och fräsht, annars ibland kan det hända att man läser en bok och vet någon annan bok som känns väldigt lik i stora drag. Vid det här laget känner vi ju till det återkommande karaktärerna och det ärju alltid trevligt att få träffa dessa i små glimtar här och där även om alla får olika mycket/lite utrymme i de olika böckerna. 

Det här är sista delen som kommit ut av serien Morden på Smögen men karaktärerna Sandra och Dennis får vi träffa i hennes nya serie som heter Jubileumsserien. Men det ska tydligen kw  omma fler Smögen böcker också, men jag vet inte när. Jag kommer helt klart fortsätta läsa mer av Anna Ihren och hoppas de  böckerna kommer fortsätta vara lika bra! 

Spoiler varning!
Så klart förstod man ju direkt att det inte kunde vara Karl Ström som var skyldig, det händer ju inte i böcker och serier att man gissar/misstänker rätt person med en gång, men det var riktigt spännande och när folk är så här sjuka som i den här boken, då är det SÅ svårt att förstå vem som har gjort vad och varför. Varför är sådan viktig del för att man ska köpa handlingen i boken. 

Betyg 5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...