14 januari 2021

Susanne Boll - Jordanden

 

Vera Lilja #3

Titel & Omslag
Omslaget passar väldigt bra ihop med de två tidigare böckerna. 

Handling
En man hittas ihjälfrusen och våldtagen i Judarskogen och Veras vän, polisen Kenneth Karlsson, får fallet på sitt bord. 

Vera drabbas av symptom på posttraumatisk stress och hennes nya kärlek, den före detta fotbollsspelaren Nico Larsson, rids av självtvivel i sin nya karriär som musiker och söker stöd hos en shaman.
Ver har sett hur den typen av alternativ läkekonst kan stjälpa snarare än hjälpa människor, och fallet hon och Kenneth arbetar med gör inget för att skingra hennes oro. 

Ytterligare en man hittas brutalt våldtagen och ondskan kommer dem oroväckande nära medan kylan äter upp dem inifrån, denna iskalla Stockholmsvinter. 

Mina åsikter
Den här boken hade ett större driv och det var mycket mer fokus på det polisiära arbetet än i de två tidigare. Jag älskar verkligen Veras och Ann-Maries relation, snacka om fantastisk vänskap!
Jag är glad att Alexio inte bara har försvunnit utan att vi får se glimtar från hans liv nu efteråt också. 

Jag vet inte riktigt vad jag kan skriva, det är så stor risk på att spoila saker i den här boken. Jag älskar som vanligt karaktärerna, de är så mänskliga och nytänkande, här är det ingen försupen äldre man som är polis. Nej men jag ser framemot att få läsa mer om Vera Lilja och hennes vänner i kommande bok/böcker, för jag tar förgivet att det kommer komma fler ;) 

Spoiler varning!

Jag trodde ju inte på att det skulle vara Alexio, men snacka om att förstöra någons liv när man börjar misstänka och anklaga han, men jag tycker det är konstigt hur de kan misstänka folk så lätt, finns ju inga bevis som riktat sig mot Alexio. De kan ju inte bara gå in och ta "bevis material" utan att dokumentera och ha sig, det kommer aldrig hålla i rätten.

Vera gravid? <- Jag skrev det innan jag hade fått veta det i boken, så jag hade rätt.  Det kommer ju bli spännande att se hur det kommer bli i nästa bok då.  För nu känner jag att de tre första böckerna där har förövarna funnits i Veras och polisernas direkta närhet, nu är det dags för någon som de kanske inte känner att begå lite brott som de kan utreda? 
Betyg 4 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...