18 januari 2021

Jan-Erik Fjell - Angivaren

 

Anton Brekke #1

Titel & Omslag
Snyggt omslag som man förstår när man läser bokens handling.

Handling
New York, 1960-tal. En ung man tas upp i den ökända maffiafamiljen Locatelli och får sitt första uppdrag: att avrätta en angivare. I nutidens Freikstad i Norge hittas stadens rikaste man mördad, ett dåd som vid första anblicken verkar ha ekonomiska motiv.

I den här boken flätas två parallella historier samman till en tät och  överraskande berättelse. I centrum står Anton Brekke från kriminalpolisen som kallas in för att lösa fallet. Han är orädd och oförskämd, svag för kvionnor och har dessutom en hemlig last: poker. Med hjälp av den ivrige polisstudenten Magnus börjar han nysta i de trådar som till slut leder dem fram till den oväntade upplösningen.

Mina åsikter
Jag har läst bok 2, 3 och 4 i den här serien så jag kände att jag vill få läsa den här också, lite bocka av den. Som att jag stör mig på Anton Brekkes spelmissbruk, men som tur var så tar det inte över handlingen. 

Fallet var inte alls vad jag hade väntat mig och jag gillade den överraskningen. Men jag förstår inte hur Anton Brekke kan bete sig som ett svin och ändå kan han fortsätta och styra och ställa var han än är. Men han lever verkligen som en gambler, han har ingenting att förlora för det är redan borta. 

Eftersom jag har läst bok 2,3 och 4, så vet jag att den här serien blir bättre för varje bok. 

Betyg 3 av 5
  Adlibris  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...