16 december 2020

Ellinor Kapp - Sjörök

 

Mord i skärgården #1

Titel & Omslag 
Omslaget känns spännande och är lockande, men jag förstår mig inte riktigt på titeln.

Handling
Kriminalkommissarie Eddie Öhlund jobbar på Stenungssundspolisen, där han utreder stora och små brott i skärgårdsidyllen. Hans eget liv är däremot ingen idyll. Eddie kämpar med att hålla sig över vattenytan utan att hans fru omkommit i en bilolycka. I samband med en utredning av ett dödsfall på en hotellanläggning stöter han på Stella  Hart som är på genomresa. Eftersom hon saknar bostad får hon bo hos Eddie några dagar medan han utreder ytterligare ett dödsfall. Den här gången handlar det om ett mord. Samtidigt som han blir förälskad i henne inser han att Stella kanske inte är så oskyldig som hon utger sig för att vara. 

Mina åsikter
Det är riktigt bra tempo på den här boken, det händer väldigt mycket spännande och man är nyfiken på vem mördaren är vilket gör att jag har svårt att sluta lyssna. Jag tror inte att jag har lyssnat på någon bok av  Gunilla Leining tidigare men jag kommer helt klart lyssna på fler böcker som hon är uppläsare av.   

Jag gillar verkligen Eddie, han har ett tungt bagage men hans liv ljusnar upp i den här boken och jag hoppas det blir fler böcker med Eddie i huvudrollen. Jag kan inte ge den här boken annat än topp betyg för den är så välskriven, känns äkta och ja visst jag stör mig enormt på vissa karaktärer och pratet om snus fick det att vända sig i magen på mig men en bra bok innebär inte att jag älskar allt och alla, utan för mig är det mer en känsla. 

Spoiler varning!
Jag förstår inte baksides texten, om att Stella inte skulle vara så oskyldig som hon verkar vara, hon gör ju ingenting fel i den här boken. Och jag gillar verkligen Stella och Eddie tillsammans. Men Lena, hon vet att hennes man är ett otroget svin ändå skyller hon det på Stella och vill inte ha någonting med sin syster att göra, som inte har gjort något fel. Skrämmande när hennes söner mister sin pappa och måste då bo med sin mamma som inte ens bryr sig om dem, tur de har varandra i alla fall. 

 Betyg 5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...