27 december 2020

Tess Gerritsen - Den tysta flickan

 

Rizzoli & Isles #9

Titel & Omslag
Väldigt snyggt omslag som passar perfekt till handlingen och till övriga böcker i serien. Även titeln är klockren. 

Handling
I de mörka skuggorna i en av Chinatowns gränder i Boston hittas en hand. På taket till det igenbommade huset intill ligger en kvinnas avhuggna huvud. Och på hennes kropp hittas två silvervita hårstrån som itne är mänskliga.

De är kriminalinspektör Jane Rizzolis enda ledtrådar, men de räcker för att hon rättsläkaren doktor Maura Isles ska göra en kuslig upptäckt: att det brutala mordet har ett makabert förspel.För nitton år sedan slutade en ohygglig massaker på en kinarestuarang med att fem människor dog. Av dem som stod massakerns offer nära lever bara en enda kvinna en outgrundlig kampsportmästare som har en hemlighet hon inte vågar avslöja. En hemlighet som lever och andas i stadens skuggor. En hemlighet som kanske inte ens är mänsklig.

Det som snart står klart är att en uråldrig ondska lever i Chinatown. En ondska som ahr dödat och som kommer att döda igen om inte Jane och Maura kan spåra upp den och besegra den. 

Mina åsikter
Precis som tidigare delar i serien så var den här boken riktigt bra, välskriven och spänningen är på topp. Jag har svårt att sluta lyssna och som tur var så fick jag ett pussel i julklapp så jag har lyssnat och lagt pussel. I bokens början så har jag ingen som helst aning om hur allting ligger till men ju fler ledtrådar som kommer fram så börjar man ana någonting men aldrig att jag hade kunnat ana den hemska sanningen. Det finns så väldigt många offer i den här boken och vi får verkligen se att ingenting är svart eller vitt utan vi ibland finns det bara offer och ingen "vinnare". 

I början blev det mycket fokus på Maura och hennes roll i rätten, att hon blir en skurk när hon berättar sanningen när den säger det folk inte vill höra. Som att en polis faktiskt kan vara skyldig till brott. Sen försvinner Maura lite från handlingen, och det är Jane som får ta plats.
Jag saknar vänskapen mellan Jane och Maura som de har i tv-serien. 

Jag ser framemot fler böcker i den här serien och det är verkligen en av mina favorit serier just nu. 

Betyg 5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...