17 november 2020

Malin Persson Giolito - Se till mig som liten är

  


Titel&Omslag
Både titel och omslag passar väldigt bra till novellens handling. 

Handling
De borde inte vara här. Men barnen hade bråkat  där hemma och behövde komma ut en stund bland glada familjer på julmarknaden. Redan på bussen, med en ettåring som krälar för att komma ur barnvagnen, förstod Petra att det var ett misstag och innan hon vet ordet av är Emma försvunnen.  

Mina åsikter
Den här novellen tog bara 40 minuter att lyssna på, rätt lagom när man känner att man vill läsa/lyssna på någonting som är kort. 
 
Alltså jag tänker mig att en julnovell ska vara mysig, men det rör sig bara om att Emma råkar försvinna just på en julmarknad, in övrigt är boken skrämmande. Värsta som kan hända är ju att tappa bort sitt barn och i det där läget när man inte vet vad som har hänt, tänk om någon har tagit ens barn. 

Spoiler varning!
Barn har mängder med blåmärken, men jag förstår ändå att man som polis måste fundera så det inte visar sig att man missade att barnen blev misshandlat, å andra sidan så händer det nog rätt ofta att man barn växer upp och far illa och ingen bryr sig/märker någonting. 
Men vi får inte veta hur poliskvinnan tänker göra, kommer hon orosanmäla till soc och ge den stackars mamman ännu mer att oroa sig över, eller tänkte hon glömma bort det och hoppas hon inte lämnar två barn med en mamma som inte är snäll?  
Betyg 1 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...