26 april 2020

Lotta Luxenburg - Spårlöst

Nick och Klara #2
Titel & Omslag
Snyggt omslag som får sin förklaring när man läser boken.

Handling
En kvinna försvinner spårlöst efter en utekväll i centrala Stockholm. Kriminalkommissarie Nick Johansson och hans kollega Klara Pil försöker febrilt hitta kvinnan innan det är för sent. Misstankarna riktas mot hennes man. Ytterligare en kvinna försvinner, men hennes man vill inte berätta för polisen för han börjar inse att han är sambandet mellan kvinnorna men förstår inte vem den skyldige är.

Mina åsikter
Precis som jag trodde när jag läste ut första boken så fick den här boken mer driv när vi redan känner alla karaktärer så pass bra. Däremot blev jag förvånad när det hade gått så lång tid mellan första och andra boken, samtidigt som vissa detaljer verkar ha stått stilla, speciellt grejer i privatliven verkar folk inte ha gått vidare speciellt mycket utan sitter fast där de avslutade i första boken.

Men det är mycket action i den här boken och den går väldigt fort att lyssna på och jag kommer genast börja lyssna på tredje boken som kan vara sista delen i serien.

Spoiler varning!
Jag det blir ju fort komplicerad när man har kemi med sin kollega men det blir ingenting och ingen egentligen förstår varför, utan det blir lite som en sårskorpa som pillas på lite nu och då och gör lite ont så man påminns om det. Varför blev det ingenting mellan Nick och Petra, rann det ut i sanden? Det har gått så lång tid ändå finns det fortfarande någonting där, men Nick har gått vidare men när han träffar Petra så finns det ju ett intresse kvar.

Det blir intressant att få veta om Klara kommer adoptera pojken och om hon har bröstcancer, men det känns som att alla i dessa böcker kommer åka illa ut på ett eller annat sätt. Ett väldigt hårt arbetslag på polisen som får smällar via jobbet och det privata. Det blir lite orealistisk men mycket action.

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...