20 april 2020

Kiera Cass - Drottningen

the Selection #5
Titel & Omslag
Omslaget liknar de tidigare i serien så de passar väldigt bra ihop, och titeln är ju exakt vad boken handlar om eftersom Eadlyn nu kommer bli drottning.

Handling
Eadlyns liv håller på att rasa samman. Hennes tvillingbror Ahren har flytt landet, hennes mamma har livshotande skador efter en hjärtattack och hennes pappa går snart under av all press som läggs på honom.

Eadlyn inser att hon måste axla en roll hon trott skulle ligga betydligt längre fram i tiden: rollen som Illeás regent och drottning. Samtidigt pågår Urvalet, som drastiskt minskats ned till Eliten. Kvar är nu sex friare och Eadlyn måste ta ansvar för det politiska läget samtidigt som hon försöker finna kärleken. Och Urvalet blir påskyndat från oväntat håll. Det finns de som länge väntat på sin chans att störta monarkin, en gång för alla. Nu måste Eadlyn välja mellan vad hon tror är rätt för sitt land och sitt hjärtas innersta önskan.

Mina åsikter
Sista boken i the Selection och jag har verkligen gillat de första fyra böckerna så jag har höga förväntningar på den här femte boken. I den här boken så vet man att det måste komma ett beslut i urvalet, vem av killarna kommer hon välja och kommer det bli drama kring det?

Spoiler varning!
Jag trodde att Kile skulle bli besviken när han inte blir vald men Eadlyn ser till att han kan åka iväg och bli arkitekt istället känns inte som mer än rätt, hade varit intressant att få veta mer om hur det gick med bostäderna han byggde. Vibbarna med Eikko har ju funnits där länge och jag han blir lite orolig att hon skulle gifta sig med Henri men när även Henri såg vibbarna så ville han istället baka deras tårta, gissar han fick antagligen jobb i köket istället så att han fick baka och göra det han drömmer om.
Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...