27 april 2020

Chris Carter - Nattjägaren

Robert Hunter #3
Titel & Omslag
Lite läskigt omslag, gillar det blåa, ogillar det andra, alltså stygn är inte speciellt snyggt. Men man ser att böckerna i serien hör ihop och det gillar jag men de hade gärna fått göra ett snyggare omslag.
Titeln passar lite så där, det känns som man hade kunnat hitta på en bättre till handlingen.

Handling

En oidentifierad kvinnas kropp hittas på en bänk i en nedlagd slaktarbutik, men dödsorsaken är oklar. Kroppen är oskadd, frånsett att kvinnans slida är omsorgsfullt igen sydd. Först under obduktionen på Los Angeles rättsmedicinska anstalt upptäcker obducenten den fasansfulla sanningen - som är så skräckinjagande att seriemördarexperten kriminalinspektör Robert Hunter kopplas bort från det fall han arbetar med för att ta över utredningen.

När spåren efter mördaren tyder på ett samband med ett försvinnande som utreds av den tilldragande och skickliga Whitney Meyers börjar Robert misstänka att mördaren kan hålla flera kvinnor som gisslan. Och snart inser han att mördaren han söker är mer monstruös än någon kunnat ana, ett rovdjur vars förflutna gömmer en fruktansvärd hemlighet och som inte tänker låta någonting hejda honom eller hans besatta önskan att leva ut sitt hat.

Mina åsikter
Återigen en riktigt spännande bok med högt driv i handlingen. Den här är väldigt obehaglig och mördaren är en läskig och grym person. Även om mördaren ger mig rysningar så gillar Robert Hunter och jakten på mördaren, och även hur allting flätas ihop och man får förklaringen hur mördaren tänkt. Nu kommer jag ta en liten paus från den här serien och läsa lite svenska deckare men kommer helt klart läsa del fyra och fem som ligger väntandes här hemma inom en snar framtid.

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus   Cdon 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...