15 mars 2020

J.K Rowling - Harry Potter och Den flammande bägaren

Harry Potter #4
Titel & Omslag
Titeln är klockren när det är exakt vad boken handlar om. Omslaget har också väldigt många detaljer som hör ihop med handlingen.

Handling

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld - ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten. Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor. Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp! Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända å vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

Mina åsikter

När jag läser den här boken så finns det delar jag känner igen från den tiden jag såg filmerna, ex när de ska gå på balen vilket är roligt. För varje bok jag läser blir jag mer och mer sugen på att se om filmerna, just nu ser min son filmerna för första gången, dock dubbat så jag vill inte riktigt se med han och dottern har börjat läsa första boken och hon verkar gilla den.

Den här boken är riktigt spännande och även om den är lite tjockare än de tidigare (Den flammande bägaren är på 740 sidor) så går det ändå riktigt fort att läsa boken. Jag känner fortfarande att jag inte riktigt litar på vissa karaktärer, det dyker alltid upp någon ny ond i varje bok och när folk trollar sig för att se ut som varandra så är det svårt att ha koll men jag gillar den där ovissheten, att man inte kan räkna ut allting som kommer hända och så där. Boken får ett bra avslut samtidigt som den lockar en att direkt plocka upp nästa bok som är om möjligt ännu mer spännande!

Spoiler varning!
Jag tyckte det var konstigt att ingen reagerade över att Harry och Cedric försvann när de tog i pokalen, borde inte domarna ha kunnat se det? och även se att Krum attackerade Cedrick och att det fanns annat än de hade bestämt som var fördelar för Harry?
För att vara många smarta trollkarlar så är de väldigt lätt lurade bara för att de inte tror att det finns något hot där ute, men nu gör det ju det igen.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...