28 januari 2020

Viveca Sten - I grunden utan skuld

Sandhamn #3

Titel & Omslag
Jag gissar att titeln syftar på både den döda flickan och Thorwald, den passar så bra till handlingen i den här boken. Omslaget som jag har är inte speciellt intressant eller snyggt men det nya är inte heller så där jätte intressant.

Handling
En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat.

Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man har dolt en hemlighet för henne. Förvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att tänka efter i lugn och ro. Men när barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.

Den saknade flickan har bragds om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Vad kan ha väckt ett sådant raseri? Ledtrådarna är lika få som då hon försvann och Thomas fruktar att mördaren kommer att slå till igen.

Mina åsikter
Jag gillade den gamla kärleks historian man fick följa, Thorwald som verkligen inte hade det lätt när han växte upp, tänk om hans pappa hade sett hans fördelar istället för att försökt stöpa han i den mall han ville att hans son skulle vara.

Det här är helt klart den bästa Sandhamn boken än så länge, den var så spännande och jag ville få veta mer om vem som dödat flickan, hur det skulle gå för Thorwald och vad händer i Noras liv. I den här boken så hände det rätt mycket och jag gillar vägen Thomas och Nora går med sina privatliv, det känns som deras liv kommer bli bättre i kommande böcker.  Beroende då så klart på vad som händer i nästan bok för de här slutade med en jätte spännande cliffhanger.

Spoiler varning!! 
Som att det inte räckte att Henrik slog Nora i förra boken, han beter sig som en barnrumpa och nu har han även en affär med en kollega och skryter om sitt stora fina hus (gissar inte det är radhuset) sen har han mage och säger till Nora "tänk på barnen" när hon vill skiljas. Och Henriks mamma, ringa och säga att de inte får skilja sig och att män är otrogna och det är okej och att hota med att ta barnen ifrån Nora) Nej fy vad jag avskyr Henrik och hans mamma. 

Stackars Thorwald, fy vilken hemsk pappa och syster han hade! Hans syster blev dessutom en kopia av deras pappa och bara för att hon vara favoriten kunde hon aldrig se vad hon gjorde med sitt skvaller.

Betyg  5 av 5
boken finn på  Adlibris   Bokus  Cdon  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...