29 januari 2020

Katie Lowe - Vredens gudinnor


Titel & Omslag
Snyggt omslag, titeln däremot är inte så där jätte klockren men jag har inte heller några andra förslag på en bättre titel.

Handling
För att glömma en ödesdiger bilolycka börjar Violet på Elm Hollow Academy, ett prestigefullt privatgymnasium för flickor. Skolan ligger i ett område med otäcka historiska kopplingar till 1700-talets häxprocesser. Violet blir snar den fjärde medlemmen i en avancerad studiecirkel ledd av den karismatiske konstläraren Annabel. Även om Annabel påstår att hennes lektioner inte har något med gamla riter och ritualer att göra varnar hon eleverna för ämnet, och talar om det som mer än bara mytologi. Och Violet och hennes vänner börjar tro att de själva besitter magiska krafter.
Men när en av gruppens tidigare medlemmar - som har en kuslig likhet med Violet hittas död på campus efter att ha varit spårlöst försvunnen sedan nio månader tillbaka, börjar Violet undra om hon kan lita på sina vänner, sina lärare eller ens sig själv.

Mina åsikter
Jag hade jätte svårt för karaktärerna i den här boken, de flesta karaktärerna känns som galningar som jag bara väntar kommer hitta på någonting idiotiskt.Vilket också händer, flera gånger, vilket gör att jag har väldigt svårt att känna sympati för karaktärerna. När jag läste baksides texten trodde jag att boken skulle vara mer bok som utspelar sig på ett gymnasium och det hände lite grejer som Violet skulle luska reda på sanningen om, men nä det är inte alls det man får utan det känns lite mer som ett mentalsjukhus där folk fördriver huvudet på varandra och alla blir mer eller mindre knäppa.

Jag kommer inte läsa den här boken igen, den tilltalade mig inte alls och inte ens slutet kunde göra boken bättre utan det rafsades ihop ett slut som inte egentligen sa en någonting.

Spoiler varning!
Vad dog Robin av? Varför skulle Violet ha dödat han? Varför skulle de döda läraren? Var som inget magiskt heller utan det kändes bara som manipulation och jag blev inte manipulerad till att gilla och tro på handlingen.
Betyg 1 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...