13 januari 2020

Catherine Isaac - Mellan dig och mig


Titel & Omslag
Omslaget säger inte så mycket och inte titeln heller.

Handling
Jessica har uppfostrat sin son William på egen hand. När pappan, Adam, inte dök upp förrän efter förlossningen - med läppstift på kragen - fick Jessica nog och kastade ut honom. Kort därefter flyttade Adam till Frankrike för att förverkliga sina drömmar.
Tio år senare kämpar Jessicas mamma Susan mot en allvarlig sjukdom. Med kort tid kvar att leva, tvingar hon sin dotter att slutligen erkänna det hon alltid ignorerat: att William faktiskt behöver sin pappa i sitt liv.
Tillsammans med sin tioåriga son beger sig Jessica till Frankrikes idylliska, böljande landskap med ett enda uppdrag: att få Adam att älska honom. Men samtidigt plågas Jessica av en egen hemlighet, en som ingen - särskild inte William - får upptäcka...

Mina åsikter
Jessica är en stark kvinna som gjorde det som var bäst för henne när Adam betedde sig som ett svin, och som tur var hade hon sina föräldrar som hjälpte henne på alla sätt. Men jag tycker inte karaktärerna i boken får ett riktigt djup, det känns som i får en snabb genomgång i vilka de är men jag hade velat få ett mer djup och få veta mer om vad som hände under de här 10 åren.

Spoiler varning!
Först när Adam och Jessica ligger med varandra och han är upptagen så är han otrogen och där visar han ju hur falsk han är, speciellt med allting Jessica visste sedan tidigare. Men om det hade hänt efter att hon fick veta vad som egentligen hände den där natten när William föddes så hade det varit en helt annan sak. Men jag förstår inte varför inte hennes pappa sa någonting, han måste ju ha sett hur ledsen och arg Jessica blev, hur kunde han hon vara så ledsen för någonting han rådde för?
Betyg 3 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...