31 januari 2020

Caroline Eriksson - Kom i min famn

Simone Boman #1
Titel & Omslag
Snyggt omslag, på baksidan ser det ut som det snöar i skogen vilket är en riktigt snygg detalj. Titeln gillar jag också men den är inte lika logisk till handlingen.

Handling
Hur skulle du reagera om du en dag kontaktades av en främling som avslöjar något som får hela din värld att vändas upp och ner? Det är vad som händer Thomas, en gift man med en fyraårig dotter, en man som prioriterar familjen och sätter en ära i att vara en god människa.

Samtals terapeuten Simone Boman får ett uppdrag på företaget där Thomas arbetar och vinner snart han förtroende. Allteftersom de kommer varandra närmare får hon svårt att hålla den professionella distansen, samtidigt som hon brottas med sina egna demoner. Snart finner hon sig indragen i något mycket större och mörkare än hon någonsin kunnat förutse.

Mina åsikter
Jag är inte avundsjuk på Thomas, att bli kontaktat på det där sättet är väldigt läskigt speciellt när du faktiskt har hemligheter du döljer. Man kunde känna paniken när han fick smsen, typ den känslan du får när du råkar skicka ett sms till helt fel person och inser att man får problem, hur man blir kall och får ilningar efter ryggen, känner paniken komma, bara det att Thomas inte hade någon aning om vem och varför bara att han hade fått ett problem. Och när Thomas får veta vem som kontaktat han så får jag så många gånger vibbar om att någonting inte är som det ska men gång på gång blir jag dragen vid näsan och det händer saker jag inte alls hade förväntat mig när jag tog upp den här boken.

Simone och Thomas klickade så bra men jag kände mer att hon kunde vara ett enormt stöd för han och såg hennes professionella sida, sen att allting inte är på topp i ens privatliv så är ju livet rätt ofta och någonting man får hantera. Det ska bli intressant att läsa mer om Simone i nästa bok, vilken roll kommer hon ha då, vilket ställe ska hon då och arbeta på? Vad för skelett kommer hon råka gräva fram då för jag gissar att som samtals terapeut så får man se och höra om många skelett folk har i sina garderober.

Spoiler varning!! 
Så jobbig sits Thomas hamnar i, att bli utpressad av någon som genetiskt är ens dotter men absolut inte vill ha någonting med en att göra. Hur hon tog bilen med hans 4åriga dotter och kör bil som en galning, att hon hela tiden hotar Thomas för att få han att göra som hon vill, ändå får det mig inte att lista ut att hon hör hemma på psyket utan jag tänkte bara att hon var galet.  Att Thomas tillslut bara ser en utväg förstår jag, jag håller inte med om att det är rätt väg att gå men desperationen han känner, allt hot han har fått utstå och han är så rädd att någonting ska hända hans fru och barn, det är antagligen även allting kring sin stora dotter som gör att han inte är otrogen och har en affär med Simone utan har fokus på sin familj istället. 

Simones man, han älskar verkligen henne och att han förstår att hon måste ha en kris och tycker att hon ska få ut det ur systemet istället för att skiljas, det är desperation och han vill rädda det som de har men vi får se vad Simone egentligen kommer välja för framtid. Om det bara är en kris eller om hon behöver mer än vad hon får i deras förhållande.
Betyg 4 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus  HarperCollins  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...