4 november 2019

Anna Jansson - Dans på glödande kod

Maria Wern #14
Titel & Omslag
Brinnande hus och en pojke som ska föreställa Leo på omslaget, passande text och omslag, dessutom syns det att omslaget hör ihop med

Handling

Eldens mäktiga ande vilade över rummet. Lukten av eld skrämde honom, men var samtidigt fascinerande. Han tappade en brinnande tändsticka bland trassel och terpentin. Det var som om papperskorgen fick liv. I värmen buktade den utåt och blev till ett ansikte som ville tränga igenom den mjuka plasten. Han vågade inte röra sig fast det brann för fullt. Elden hypnotiserade honom. Det knastrade som om ansiktet ville berätta något för honom... en hemlighet om de döda barnen på mammas tavla.

Mina åsikter
En väldigt spännande bok, man följer händelserna och undrar vem som är skyldig till vad. Barn kan vara så elaka, jag tycker så synd om pojken som sitter i kundvagnen och blir knuffad ut för ett stup, en barnslig lek på gränsen till dödligt allvar. Det är många karaktärer i den här boken, många man gillar och några man verkligen har svårt för. Varför är barn så elaka med varandra?  Varför är kvinnor så elaka mot varandra? Och varför gör människor så hemska saker för att tjäna pengar?

Spoiler varning!
Den där Liv, jag blev glad över att Björn inte höll på med henne igen, men vad skulle Liv med pengarna till som hon lånade av han?  Hon fick ju samma summor av sina tjej kompisar medans Liv inte hade betalat för det där hon testade på människor, jag hoppas hon fick ett långt straff, fast samtidigt känns hon inte riktigt psykiskt frisk så hon kanske behöver vård?

Jag hade ju gärna sett att det kommit fram vad de andra barnen hade gjort mot Leo, men det föll bort lite när det hände så mycket annat i slutet. Spännande om Maria är gravid med Björn, när det fortfarande är så nytt, men det skulle i alla fall göra att vi slapp all kärleksdrama kring Maria. 

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...