11 augusti 2019

M.J. Arlidge - Nu i ro slumra in

Helen Grace #5

Titel & Omslag
Jag gillar hur titlarna inom serien hör ihop och omslagen säger alltid någonting om bokens handling.

Handling
När en man hittas strypt på en av Southamptons mest ökända sexklubbar får kriminalkommissarie Helen Grace en obehaglig överraskning. Offret för det brutala mordet visar sig vara en man hon känner - han är en del av hennes mörka dubbelliv.

Helen gör allt för att hitta den sadistiska mördaren och skipa rättvisa åt sin vän. Men mördaren har dolt sina spår ytterst skickligt och ledtrådarna är få. Samtidigt rasar en bitter och infekterad maktkamp på polisstationen.

Så inträffar ännu ett mord, utfört med samma bestialiska precision och grymhet. Nu råder det inte längre någon tvekan: mördaren attackerar personer ur Helenes hemliga liv. Allt omkring henne raseras och hon ställs inför ett till synes olösligt dilemma. Hur ska hon fånga mördaren utan att avslöja sig själv?

Mina åsikter
Vad jobbigt när folk ska hävda sig på sitt arbete, det fungerar inte bra speciellt inte inom polisen, för det gör att folk är mer intresserade av att bevisa att en person är skyldig än att låta bevisen visa vem som är den skyldige.  Så jag blev väldigt besviken på Helens kollegor i den här boken, de tillför ingenting utan de förstör mest för alla.

Så jobbigt för Helen att Emelia aldrig ger sig, hur kan man var så egoistisk att man är villig att trampa på andra, förstöra deras liv och göra allt för en story och visa upp sig själv? Alltså jag har så svårt för Emelia och önskar hon kunde antingen visa sig ha en god sida och hjälpa Helen eller försvinna, hon förstör böckerna lite när jag blir så irriterad på henne.

Spoiler varning!
I nästa bok måste det visa sig att Helen är oskyldig, det känns så ologiskt att de ska tro att det är hon som är skyldig speciellt när tipset kommer från en reporter som gång på gång visat hur mycket hon ogillar Helen och att hon är villig att gå över alla gränser för att skriva en story. Jag hade gärna sluppit att  Helen hade blivit ditsatt för morden även att allting kring Emelia vore över, det är lite tjatigt och jag ogillar henne så mycket att hon förstör böckerna lite.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpa på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...