9 augusti 2019

Elizabeth Klehfoth - Det slutna sällskapet


Titel & Omslag
Omslaget säger inte så där jätte mycket men jag förstår det när boken är slut. Titeln passar väldigt bra in till bokens handling och måste syfta på A-gruppen.

Handling

Charlie Calloway har ett liv som andra skulle döda för. Trots att hon bara är 17år befinner hon sig i toppen av samhällets näringskedja. Men hon plågas fortfarande av sin mammas försvinnande för tio år sedan, och hon kämpar med familjens mörka historia.

I ett försök att slå sig fri från sitt förflutna kastar sig Charlie ut i studentlivet på den prestigefyllda skolan Knollwood som samlar New Englands unga elit. Snart blir hon en av skolans innersta krets. Dessutom uppvaktas hon av A-gruppen, ett hemligt elitsällskaps, ökänt för att terrorisera fakulteten, administrationen och sina fiender.

För att bli medlem måste Charlie delta i Spelet, en utdragen och diabolisk lek som  kommer att äventyra hennes vänskaper och rykte - liksom hennes plats på skolan. Snart börjar nuet och det förflutna att smälta samman, och Charlie tvingas konfrontera fruktansvärda sanningar om sin familj, sin skola och om sitt eget liv.

Mina åsikter
Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när jag började läsa den här boken, jag hade inte hört någonting om den förrän den dök upp som en överraskning i brevlådan. Men den här boken har ungefär allt jag vill ha av en riktigt bra bok, det är intressanta karaktärer, ett högt tempo, den är snyggt skriven så man får ta del av både det som har hänt tidigare och det som händer nu och sen får Elizabeth Klehfoth till ett riktigt bra avslut.

Jag gillar Charlie, hon är sig själv och ändrar inte på sig för att passa i normen. Hon är dessutom inte rädd för konflikter. Jag gillar hennes utveckling under boken och jag gillar även den hennes mamma var, och var glad över att vi inte lämnades med frågetecken.

Jag hoppas att Elizabeth kommer ge ut fler böcker men just nu verkar det här ha varit hennes debut men wow vilken debut. Filmrättigheterna är sålda så vi får hoppas det kommer ut en film som håller måttet.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...