21 maj 2019

Gabriella Ullberg Westin - Förrädaren

Johan Rokka #5

Titel & Omslag
Snyggt omslag och jag älskar "diamanterna" man fick med boken. Titeln Förrädaren är klockren till bokens handling.

Handling
Viktor Bergman har bara ett år kvar till frigivning från Hall. Ett nytt liv tillsammans med flickvännen Mira finns äntligen inom räckhåll. Men tillvaron rasar när han blir utsatt för utpressning och Mira, som inte vet något om den, kan bara handfallen se på när han sätter hela deras framtid på spel.

Kriminalinspektör Johan Rokka förstår snart att mordet på rastplatsen har kopplingar till Stockholms  undre värld, den värld han en gång lämnade. Rokka kallas till huvudstaden för att bistå polisen i utredningen, och det blir hans tuffaste och mest personliga fall hittills. För den här mördaren glömmer aldrig en oförrätt, och tar alla medel för att röja sina fiender ur vägen.

Mina åsikter
Äntligen en ny bok om Johan Rokka, jag älskar att man märker av Gabriellas research i handlingen, allting känns så äkta, både händelser och känslor, sen älskar jag de där glimtarna av humor som dyker upp.Jag tycker så synd om Viktor, han må vara kriminell men han vill ju verkligen bättra sig, han vill inte leva som kriminell men för att ta sig ut måste man vara skuldfri och jag har fått intrycket att när du väl blivit kriminell så kan du aldrig bli skuldfri igen. Jag älskar den här serien, Gabriella är en mästare på att skriva böcker och hennes karaktärer är så verkliga att jag lever i boken och tycker det är jobbigt när boken tar slut, för jag vill ha mer.

Spoiler varning!
Trodde verkligen Rokka att de andra poliserna inte skulle få veta att han känner Viktor sedan tidigare? Älskade slutet på boken, när Rokka fick brevet med kortet på bebisen och han blev tillfrågad att bli gudfar. Jag hoppas verkligen att allting ordnar sig för Viktor, Mira och Marko.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon  HarperCollins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...