21 maj 2019

Cannie Möller - Besökaren

Rebecka Gudner #2
Titel & Omslag
Titeln och omslaget har jätte mycket att göra med bokens handling, och det var kul att få ett ansikte på besökaren för det var verkligen så här jag såg han framför mig.

Handling
Det närmar sig midsommar i det idylliska villaområdet nära Skogssjön. Rebecka är djupt försjunken i sitt senaste uppdrag - att teckna ett bokomslag. Men mannen som smyger utanför hennes hus och lämnar makabra presenter i brevlådan gör att hon allt oftare känner sig iakttagen. Vem är besökaren som slår upp sitt läger i skogen?

Rebecka går upp i sitt arbete på ett gränslöst sätt, gradvis tappar hon kontrollen över skillnaden mellan fiktion och verklighet. Flickan med barnet som tränger sig in i hennes tillvaro, varifrån kommer hon?  När de vuxna barnen kommer hem till midsommar ställs Rebecka inför sina egna bortljugna sanningar: Vem är mannen i skogen, mamma? Rebecka tvingas kämpa både för sin heder och för sin dotters liv när mörka familjehemligheter kommer upp till ytan.

Mina åsikter
Det här är ingen bok där det händer så där jätte mycket, men samtidigt gör den mig tidigt nyfiken på besökaren, vad han vill och vad som egentligen hände för tjugo år sedan. Det är tempot som drar ner boken i betyg, så även handlingen, alltså jag hade velat att det hände mer och  vi lämnas faktiskt med en del frågor som funnits med sedan början av boken men vi får inte riktigt något slut. Så det känns lite som att vi hälsar på en familj med en hel del hemligheter, vi får veta glimtar och sen ingenting mer. Jag har inte läst första boken, det kanske hade gjort skillnad eller om nästa bok gör skillnad, men bara den här boken gav mig mer frågor än tillfredsställelse. 

Spoiler varning!
Är det besökaren eller Hugo som är pappan? Varför for han den där första gången för 20 år sedan och vad fick han att komma tillbaka?  Relationen mellan Rebecka och Hugo, om hon var otrogen för 20 år sedan och Em fortfarande finns i hennes tankar, varför avslutade de sin relation? Varför är hon fortfarande med Hugo?
Betyg 2.5 av 5
boken finns att köpas på Adlibris  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...