14 maj 2019

Bettina Bieberstein Lee - Tigeröga

Hanna Axelsdotter #2
Titel & Omslag
Omslaget säger inte så mycket och titeln passar bra in när det här är en del i en serie.

Handling

När journalisten Hanna Axelsdotter flyttar in i ett hyreshus mitt i centrala Stockholm är grannens dörr avspärrad med polistejp. Strax visar det sig att lägenheten tillhör Esther, en ung kvinna som lever ett avancerat dubbelliv, och som nu har anmälts försvunnen av sin pojkvän. I samma hus bor även Adrian, en ensam prepper som förbereder sig på civilisationens undergång. Han är fast övertygad om att Esther är i stor fara.

Hanna blir alltmer förbryllad över att ingen verkar känna till något om Esthers liv. Men polisen antyder att Esther kan ha försvunnit frivilligt och lägger allt mindre resurser på fallet. Hannas instinkt säger henne att något skaver och hon bestämmer sig för att ge sig ut i jakten på att följa Esthers spår. Har en gammal tatuering av ett par tigerögon betydelse?  Eller har alla förbisett att det kan finnas ett samband mellan Esthers dubbelliv och hennes försvinnande?

Mina åsikter

Vilken spännande bok, där vi läsare får läsa ur olika personers vinkel och det delas snyggt upp i att de har egna kapitel, sen så kastas vi även snyggt fram och tillbaka i tiden. Men handlingen är väldigt enkel att komma in i och även om det inte händer så mycket så får vi små spännande glimtar som gör att vi vill veta vad som kommer hända/vad som har hänt och så klart misstankar om vem som är skyldig. Jag gillar väldigt många av karaktärerna och så klart någon man stör sig på, det gör ju att boken får mer liv. Det här är en riktigt bra bok, jag vill läsa första delen och även kommande böcker om Hanna Axelsdotter.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...