16 september 2018

Martin Widmark - Diamant & Hotellmysteriet

Diamantmysteriet
Någon stjäl diamanter på guldhandlare Muhammed Karat. Det mesta pekar på att det är någon ur personalen. Siv Leander, Ture Modig eller Lollo Smith. Polisen i den lilla staden Valleby har kört fart. Därför kontaktas de unga detektiverna Lasse och Maja.

Hotellmysteriet
På själva julafton tar den fina familjen Åkerö in på stadshotellet i Valleby. Med sig har de en kinesisk äppeltax som är deras ytterst värdefulla ögonsten. Personalen förbereder ett stort traditionellt julfirande, men snart börjar problemen.. Detektiverna Lasse och Maja blir åter inkopplade på ett knepigt fall!

Mina åsikter
Johan Ulvesson är en riktigt bra uppläsare till de här böckerna. Man har inga problem att följa med i handlingen och man får en bra uppfattning om de olika karaktärerna, det är lite jobbigt att ljudet höjs och sänks så ibland får man sänka/höja volymen.  Jag som inte har lyssnat på så många ljudböcker tycker de här böckerna är perfekta att lyssna på, det händer saker hela tiden så det är spännande rakt igenom, det finns utrymme för egna funderingar om vem som har begått brottet. Jag märkte att även för Julia var boken lagom lång, hon tappade inte intresset och hon satt knäpp tyst hela tiden.

Julias åsikter
Hon satt och funderade själv på vem som hade gjort det, hade ibland listat ut rätt och ibland inte. Hon tycker att böckerna var bra och spännande och hon vill gärna läsa/lyssna på fler.
Betyg 4 av 5
böckerna finns att köpas på  adlibris bokus och cdon

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...