25 september 2018

Karin Slaughter - Bilder av henne

Titel & OmslagBilder av henne är en del av vad boken handlar om, omslaget har väll inte direkt med handlingen att göra men det är riktigt snyggt och jag gillar det.

Handling

Andrea vet allt om sin mamma Laura. Hon vet att hon tillbringat hela sitt liv i den lilla kuststaden Belle Isle. Hon vet att hon aldrig velat något annat än att leva ett lugnt liv i lugn i det lilla samhället där alla känner alla. Hon vet att hennes mamma aldrig haft en hemlighet i hela sitt liv. för iv känner ju alla våra mödrar utan och innan. Eller hur...?

Men allt förändras när en tur till shoppingcentret tar en våldsam vändning. Med ens får Andrea se en helt ny sida av Laura. Det visar sig att innan Laura blev Laura var hon någon helt annan. I trettio år har hon gömt sig från den hon var, legat lågt och hoppats att ingen någonsin ska hitta henne. Men nu har hon blivit avslöjad, och ingenting komemr någonsin att bli sig likt igen.

Polisen vill ha svar och ifrågasätter om Laura verkligen är oskyldig, men hon vägrar att prata med någon, inte ens sin dotter. Andrea tvingas ge sig av på jakt efter svar, ett sökande som tar henne över hela USA. Vem är hennes mamma egentligen? Vad hände för trettio år sedan? Om Andrea inte kan avslöja hemligheterna i moderns förflutna kan det betyda slutet för dom båda.

Mina åsikter

Det märks att det inte var den slutgiltliga versionen jag läste för vid något tillfälle var något namn ihopblandat men i övrigt märkte inte jag av det, men jag är inte så mycket för att fastna vid fel i böcker utan jag märker det bara om det gör att jag fastnar.

Jag gillar många karaktärer i den här boken, Laura Andrea Gordon var mina favoriter men alla karaktärer känns så levande och äkta, vilket gör att jag fastnade även för de onda.

Som vanligt så var det här en riktigt bra bok och Karin Slaughter skämmer verkligen bort oss med riktigt bra böcker! Man läser en och vill ha mer, man läser nästa och vill läsa mer, så fortsätter det, så jag är glad att jag i alla fall har en oläst kvar.

Spoiler varning!
Det var kul att få läsa en bok med lite annorlunda handling, hur man kan manipulera andra för att få som man vill, hur en psykisktstörd person kan få så mycket makt över så många andra. Men det var så skönt med ett så bra slut på boken, det kändes verkligen som att rättvisan blev skippad.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon  HarperCollins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...