18 februari 2018

Karin Fossum - Mordet på Harriet Krohn

Konrad Sejer #7

Titel & Omslag
Titeln berättar exakt vad boken handlar om, omslaget föreställer nog Harriet Krohns dörr.

Handling
En gång var Charlo en lycklig man . Men när speldjävulen satte klorna i honom förlorade han allt. Inte bara pengar, utan familj, vänner, hem och arbete. Nu har det dykt upp en möjlighet att börja om på nytt. Trots att Charlo tvekar vet han att det måste ske, det här är chansen han väntat på och hans plan är vattentät. En mörk novemberkväll beger han sig hem till Harriet Krohn. Men allt går inte så lätt som han trott. Hon gör motstånd och han lämnar hennes lägenhet med blod på sina händer. Mordet på den gamla damen förbryllar omgivningen. Utredningen leds av kriminalkommissarie Konrad Sejer och han inser snart att fallet kommer att bli svårlöst. Men kommissarie Sejer är inte den som ger upp  - han har många svåra fall bakom sig.

Mina åsikter

Den här boken är skriven så att vi får följa mördaren före, under och efter mordet. Får ta del av hans tankar och hans liv, vad han gör och hur allting blir sen. Vi får ingen inblick i polisutredningen och det är väldigt sent i boken som kommissarie Konrad Sejer är med lite mer. Jag fastnade inte riktigt för den här boken, det känns som att Charlo förstörde sitt liv genom att spela bort alla pengar och sen gör han någonting så drastiskt för att få tag i pengar och att sen lura sin dotter att tro att han inte längre är den han en gång var. Nej jag fastnar inte alls för karaktärerna och det är dåligt driv i boken, det känns mer som en roman än del i en polisserie.


Betyg 2 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...