20 augusti 2017

Sarah Hilary - Någon annans skuld

Titel & Omslag
Någon annans skuld är en väldigt passande titel till boken omslaget däremot är ju inte så snyggt och säger egentligen inte så mycket.

Handling
I jobbet vid Londonpolisen är Marnie Rome pålitlig, hårdför, briljant och karriären är på väg spikrakt uppåt, men under ytan så döljer det sig ett stort mörker. Minnena från den fruktansvärda familjetragedi som drabbade henne för några år sedan vill aldrig lämna henne i fred.
När Marnie och hennes kollega Noah besöker en kvinnojour i ett rutinärende  så hamnar de mitt i ett knivdrama, en svårt skuren man ligger på golvet och hans hustru Hope hävdar att hon agerat i självförsvar. Det finns flera vittnen till händelsen som bekräftar det Hope säger men en av kvinnorna, Ayana ger polisen en delvis annan version och några dagar senare försvinner Ayana spårlöst från boendet.  Utredningen leder Marnie och Noah in i en värld full av våld och lögner, fallet väcker också frågor kring Marnies egna upplevelser och minnen, och tvingar henne att konfrontera sina fördomar.

Mina åsikter
Det här var verkligen en hel del nytänk, Marnie har sina mörka stunder men att ha en adoptivbror som mördat deras föräldrar och att han då sitter i fängelse känns verkligen som någonting jag inte läst tidigare. Även fallet får en att tänka om lite när man läser om kvinnorna på kvinnojouren, hur de är utsatta på olika sätt från olika håll, och att allting inte är som det verkar vara. Man vet aldrig vem som har vilken roll bakom andras stängda dörrar och det är allt för många som ljuger för att överleva eller ljuger för att de vinner någonting på det. Jag tycker att den här boken verkligen ger en många tanke ställare och jag gillar att fallet inte är så himla solklart. Sarah Hilary får snart en till del i den här serien översatt till svenska "Inget annat mörker" heter den och ges ut av Modernista.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...