27 maj 2017

Caroline Engvall - Ärren vi bär

Ärren vi bär är första delen i trilogin om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling.

Handling
Runt om i Stockholm hittas unga flickor döda. City- polisen Ulrika Stenhammar har just kommit tillbaka från en sjukskrivning och får i uppdrag att utreda dödsfallen som vid en första anblick ser ut som självmord. Samtidigt blir journaliststjärnskottet Lovisa Ling dödshotad för sina artiklar om flyktingkrisen och mäns våld mot kvinnor. Tillsammans lägger Ulrica och Lovisa ett pussel som ingen annan vill se: flickorna har inte begått självmord av egen vilja. Men Lovisa bär på egna hemligheter och när hon och Ulrika tar upp jakten på den hänsynslösa förövaren hamnar hon snart i en situation som kan kosta henne livet.

Mina åsikter
Det här är en riktigt jobbig bok att läsa, inte för att den är dålig utan för att den handlar om barn som far illa, barn som blir utnyttjade och barn som går att manipulera till att de inte bör leva längre. Jag vet av egen erfarenhet att folk på internet är elaka, jag har själv fått höra att jag borde göra världen en tjänst och ta mitt liv, dessa personer skulle aldrig våga säga det öga mot öga och hade jag inte haft så mycket att leva för så hade jag varit ett lätt offer. Så för mig blev den här boken jobbig på många plan, samtidigt som man kan aldrig skriva för mycket om hur internets baksida ser ut, Caroline har skrivit så många böcker som verkligen får det att vrida om i ens hjärta, hon skriver på ett sätt som berör och fast hon inte tummar på detaljer utan hon beskriver den nakna sanningen så fortsätter man läsa hennes böcker och varför det? Jo för att det är så viktiga ämnen man får inte blunda för sanningen och jag känner att ju fler som håller sig uppdaterade ju större chans att vi lyckas stötta och finnas där i förebyggande och för att stötta de som behöver det. Så läs den här boken, fundera, sprid meningen med boken och hjälp till att skydda våra medmänniskor.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris bokus cdon


1 kommentar:

  1. Tusen tack för att du har läst - att du har orkat. Betyder mycket. Ta hand om dig.

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...