30 mars 2017

Cecilia Lindblad - Det havet gömde

Monica Blom #2
Vellinge polisen Monica Blom har precis börjat komma över de traumatiska händelserna från ett tidigare fall när en bärnstensletare upptäcker en kvinnofot på stranden. Kort därefter hittas det som troligen är resten av kroppen på ön Måkläppen utanför Falsterbo. Kan det vara den försvunna Angela Svensson?

Under polisutredningen dyker det upp ett samband med mordet på en ung flicka för tjugo år sedan, det fallet blev aldrig löst och mördaren finns där ute någonstans, är det han som är tillbaka?

Samtidigt som Monica jagar mördaren så har hon någon som förföljer henne, som ringer smsar och skickar bilder på henne i brevlådan. Hon anar vem det är men hon vet inte hur långt han är beredd att gå.

Det här är verkligen en bok som passar in i genren spänningsroman, ni vet när det händer saker och är driv framåt samtidigt som det inte är för blodigt och våldsamt, samtidigt som det är mycket fokus på relationer och farliga förbindelser. Man sitter och funderar på vem som är skyldig hela tiden och om det är en eller två mördare samtidigt då som man funderar på hur det kommer gå med Monica och han som stalkar henne. Riktigt bra story och även hur man kunde missa vad som hände för tjugoårsedan utan att skylla på att poliserna måste ha gjort ett dåligt jobb. Jag hoppas det blir fler böcker i den här serien.
Betyg 4 av 5
Spoiler varning!
Vilken tur att Monica berättade på sitt jobb, och att hon har så bra kollegor. Jag tror många gånger man berättar att någon förföljer en så blir det nonchalerat  och man får nog känna sig som att man är paranoid och många gånger tror man det själv också. Jag var inte säker på vem som var mördaren eller det var ju två ändå, och jag gillar att vi fick veta den tvisten även om det aldrig kom fram för poliserna. Och jag misstänkte det när h*n berättade att h*n lämnade henne och sen när h*n kom tillbaka så var hon död, det kändes då som att det var fler inblandade.

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...