17 mars 2017

Åsa Larsson - Det blod som spillts

Rebecka Martinsson #2 
Det har nästan gått två år sedan första boken Solstorm utspelade sig och Rebecka är tillbaka i Stockholm när hon får i uppdrag att åka upp till Kiruna igen. Polisinspektör Anna-Maria Mella  utreder mordet på prästen Mildred Nilsson, likheterna med fallet Viktor Strandgård är sådana att man vet inte om man letar efter en copycat. Spåren har kallnat men i byn Poikkijärvi där prästen bodde så sjuder ilskan under ytan och Mildred hjälpte många kvinnor och barn och hon stod verkligen upp för det hon trodde hon på i sin kamp för kvinnors rätt så hamnade hon på kant både med sin arbetsgivare, männen i byn och jaktlaget. Så det finns många misstänkta och många stenar att lyfta på i utredningen.

Det är lite svårt att skriva den här recensionen när jag har tv-serien i huvudet för det är vissa detaljer som skiljer boken och serien åt som gör det lite rörigt. Jag tyckte de två serie avsnitten som handlade om den här boken var lite sega, det var massor av information som man fick väldigt sent, vissa delar som så klart inte är med och vissa som är ändrade men så brukar det vara när man ska få ihop det. I alla böcker i den här serien så finns även de döda med, i vissa mer än andra men det var ingenting som jag riktigt tänkte på i den här boken. Jag gillar karaktärerna, de är väldigt mänskliga och det är många karaktärer som följer den här serien.
Betyg 4 av 5

1 kommentar:

  1. Jag har sett de två första avsnitten av teveserien, men kom på ganska snart vem som måste vara mördaren. Är det lika uppenbart när man läser böckerna, eller är böckerna bättre?

    SvaraRadera

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...