20 mars 2017

Åsa Larsson - Svart stig

Bok #3 i serien om juristen Rebecka Martinsson.
I den vinande blåsten på Torneträsk hittar man en död kvinna i en fiskeark, hennes ögon är stelfrusna och runt vristen har hon en märklig bandformad brännskada. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Kirunapoliserna Anna-Maria Mella och Sven-Erik Stålnacke letar efter svar, tillsammans med Rebecka Martinsson som efter en långtidssjukskrivning flyttat tillbaka till Kiruna för att arbeta där som åklagare. Sökandet efter mördaren leder poliserna in i Mauri Kallis bolagssfär, där den laddade relationen mellan uppkomlingen Mauri Kallis och överklassyskonen Diddi och Inna Wattrang bildar fond åt ett drama om pengar och makt.

Jag älskar verkligen många detaljer och miljöbeskrivningar som Åsa Larsson har i sina böcker, som där i början han som är utanför sin fiskeark när den åker iväg, jag ser han framför mig samtidigt som jag också känner det han känner. Jag hade däremot lite svårare för allting kring Mauri, Diddi och Inna, jag stör mig så mycket på dem, rika människor som gör vad som helst för att ha makt. Ja jag vet att det förekommer i verkligheten men jag stör mig ändå så mycket på dessa människor, jag tycker mest de är störiga när de får vara med i böcker :P  Även om det utspelar sig en längre tid (ett-två år) mellan alla böckerna så känns det ändå som att böckerna tar vid direkt efter varandra, Åsa är jätte duktig på att skriva så att man inte känner att man har tappat viktiga detaljer.  
Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...