26 oktober 2016

Stuart MacBride - En sång för de döda


Det har nu gått åtta år sedan den brutala mördaren satte skräck i Oldcastles befolkning. Fyra kvinnor kidnappades, lemlästades och lämnades att dö - alla med plastdockor insydda i sina magar. Sedan slutade den oskyldige men nu verkar han vara tillbaka, eller är det en copycat?
För åtta år sedan var det kriminalinspektör Ash Henderson som höll i utredningen, nu är hans familj splittrad, karriären är över och han riskerar att få tillbringa resten av sitt liv i fängelse om han inte skulle bli dödad.

Den här boken handlar så mycket om hämnd, var och varannan karaktär vill hämnas men det är ju inte alla som lyckas och vissa har svårare att hämnas än andra för man kanske inte vill utsätta oskyldiga för att hjälpa en. Det är väldigt många karaktärer i boken och det tar ett bra tag innan jag riktigt får grepp om alla men själva huvudstoryn är riktigt bra och jag har nog inte läst någonting liknande och det är lämnat utrymme för att låta serien fortsätta. Jag har gillat de här två första delarna i serien, vad jag vet finns det inte några fler delar ÄN men förhoppningsvis kommer han skriva fler annars är jag väldigt nyfiken på Stuart MacBrides andra serie med Logan McRae i huvudrollen.
Betyg 4 av5
boken finns på harpercollins  cdon  adlibris 

3 kommentarer:

  1. Jag läste ju precis första delen, som jag tyckte var väldigt bra. Tror jag måste skaffa mig denna också :)

    SvaraRadera
  2. Det här låter spännande. Författaren är med i min Boktolva, kanske hinner läsa något innan året är slut.... ;)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...