31 oktober 2016

Carin Gerhardsen - Falleri fallera falleralla


Åttonde och sista delen i den här serien om Conny Sjöberg och hans team.
I den här sista delen är det så mycket intriger och karaktärerna är nästan lättade när de får ett möta en fasansfull brottsplats istället för att ta tag i alla interna problem, både inom polisen och i sina privata liv. Två personer har mördats på öppen gata mitt i centrala Stockholm, en medelålders kvinna och en liten pojke och de verkar inte finns något samband mellan kvinnan och pojken och inga spår efter den som slog ihjäl dom med en hammare. När de letar efter ledtrådar och vittnen så hittar de mest saker som inte riktigt passar ihop men när de börjar leta i det förflutna så inser de snart att det är en väldigt ond människa de är måste hitta innan den hinner mörda fler.

Det var över ett år sedan jag läste sjunde boken så jag hade glömt bort jätte mycket och hade faktiskt lite svårt att komma in i handlingen, men allt eftersom började jag komma ihåg saker samtidigt som vissa grejer så klart berättades om i boken så att man kom in lättare. Jag tycker serien fick ett bra avslut men den här sista boken var inte seriens bästa, jag var mest frustrerad över hur mycket kaos det var på avdelningen och i allas personliga liv, karaktärerna har fått lite svårt att skilja på arbete och privatliv vilket förstör lite.
Betyg 4 av 5 
boken finns att köpas på  adlibris cdon 

2 kommentarer:

  1. Man hoppas hon skriver någon mer bok

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag har två delar kvar i den här serien och det verkar nästan som att jag håller på dem :)

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...