21 juni 2016

Dag Öhrlund - Där inga ögon ser

Ewert Truut är en butter, fördomsfull kommissarie som har jobbat några år på en liten ort i Skåne, men nu får ett erbjudande om att komma tillbaka till Stockholm, men under villkoret att han tar sig an Cold cases och löser dessa. Som att det inte är nog så får han inte arbeta ensam utan till sin hjälp får han den unga snygga Carolina Herrera och data geniet Måns Schmidt, och de båda får jobba hårt för att få vara delaktiga i utredningen för Ewert vill helst sköta allting själv så de inte förstör.
Fallet som Ewert vill börja med startar i Mariefred och det är väldigt tydligt att de inte alls är välkomna att snoka om pojken Mattias som dog för tio år sedan. Vem känner till sanningen, är det hans mamma, gymnastikläraren, före detta polischefen eller kanske gangstern som har blivit advokat.

Ewert är en sådan där typisk kommissarie som är i så många böcker, men det känns bra att han får konfronteras med sina fördomar och att de inte alltid stämmer. Men däremot förstår jag inte varför det är så mycket sex i den här boken! Någon annan som läst boken och reagerade på det?
Jag lyckades inte lista ut vad som hade hänt Mattias förens i slutet på boken och det var flera gånger jag inte hade riktigt rätt om detaljerna och jag gillar verkligen att bli överraskad, speciellt när man ändå har lite misstankar som stämmer men man har inte listat ut hur boken kommer sluta innan man har läst halva boken.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...