23 maj 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 21

Ny vecka ny fråga, den här veckan är en fortsättning på förra veckans fråga om hur vi sorterar våra böcker i bokhyllorna, men den här gången är det hur man skiljer på lästa och olästa böcker, även hur vi håller koll på våra lånade böcker.


Mina olästa böcker har två egna bokhyllor, och sen har jag lästa böcker i de övriga, det är enklast så för har man ett text dokument eller dataprogram så kanske det försvinner så har man inte riktigt koll längre. Jag har svårt för att veta ibland om jag har läst en bok omjag läser baksidan, jag kanske har läst baksidan så många gånger att den känns bekant så läser jag den igen och den var redan läst.
Här på bloggen här jag två flikar med sorterat läst och oläst men det är för att jag ska ha koll när jag inte är hemma, utan kanske trillar över en bok som jag inte vet om jag äger eller inte.
Jag lånar sällan böcker men om jag gör det ligger den boken på nattduksbordet.

5 kommentarer:

 1. i mina egna böcker gör jag små anteckningar i slutet av boken.

  SvaraRadera
 2. Sådär fungerar jag med filmer! Det händer att jag oftast bara sett en trailer för en film (då oftast lite äldre, typ pre-90) för att det ska kännas som att jag sett hela, och när folk då pratar med mig om den har jag ingen aning om vad de pratar om :P

  SvaraRadera
 3. Smart att kunna kolla med hjälp av bloggen vilka böcker man har och inte :)

  SvaraRadera
 4. Jag blandar olästa och lästa böcker men har ganska bra koll på vilka jag läst ;)

  SvaraRadera
 5. Jag hade nog inte klarat mig utan mitt bokprogram, det är alldeles för många böcker att hålla ordning på. Och program på datorn försvinner inte, men måste ju göra backup. Precis som man gör på alla digitala foton man har där ;)

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...