19 maj 2016

James Oswald - Bödelns sång

Tredje boken i serien om Mclean.
En ungman hittas hängd i sin hem i Edinburg, men man ser det som ett självmord men när kriminalkommissarie Tony Mclean läser självmordsbrevet och tycker att det är någonting som inte stämmer, så när de hittar ännu en häng person med ett underligt självmordsbrev så väljer Mclean att börja utreda om det handlar om annat än självmord. Men hans chefer blir inte nöjda, de anser att de har nog mycket att göra ut att Mclean springer runt och letar mer arbete. Så Mclean får jobba både med självmordsbreven samtidigt som han försöker utreda ett fall med prostitution och trafficing.

Jag tyckte inte att den här boken var lika bra som de tidigare delarna som jag har läst, tror det var på grund av att det var två utredningar i storyn, men samtidigt fick man så klart veta mer om Mclean och alla runtomkring. Men jag tyckte tyvärr att den här boken inte var riktigt lika spännande som jag förväntade mig, jag gillade verkligen de två första delarna så jag kanske hade lite höga krav och sen att det blev för grötigt med så många olika saker som hände hit och dit hela tiden gjorde att boken blev en medelmåtta och inte en wow bok.
betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...