29 maj 2016

Jakob Mjöbring - Köld

Första delen i serien om Katja Lyss.

Köld utspelar sig under ett par dygn i iskalla och vackra Norrland. Ett brutalt mord sker i det lilla samhället Arjeplog och eftersom man så fort som möjligt vill hitta mördaren så kallas Katja Lyss in från specialenheten  NOAx. Brottsplatsen är renstädad från bevis och när nästa offer dyker upp med en lika ren mordplats så börjar Katja fundera på om det är någon som är insatt i polisarbete som är inblandad i morden, men det uppskattas inte av hennes tillfällige chef.

Katja är annorlunda, hon har skinn på näsan och verkar stenhård samtidigt som hon har mycket i sitt bagage och vissa saker får vi ta del av men jag gissar att vi kommer få lära känna Katja betydligt mer i nästa bok. Storyn är rätt läskig men jag förstår inte hur man kan städa så bra i minus trettiograder, och vilka hemska mord det var, men det var många intressanta karaktärer och det här är en bok där det händer väldigt mycket, och den har en tvist jag inte alls var beredd på.
Betyg 4 av 5
Boken finns att köpas på  adlibris  

1 kommentar:

  1. Jag är extremt nyfiken på den här boken eftersom den utspelar sig där jag bor. Jag står i kö på den på biblioteket så det lär nog inte dröja så länge till.

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...