25 april 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 17

Den här är veckans fråga på Barnboksbloggen
Hur viktigt är det för dig att äga dina böcker? Köper du alla böcker du läser eller lånar du hellre? De böcker du vill äga, är det viktigt för dig att ha samtliga böcker i en serie i samma format? 

Från början läste jag nästan bara biblioteksböcker och ägde några, väldigt många av de böcker jag ägde i tonåren var böcker som inte fanns på biblioteket. Sen när jag har blivit äldre så har jag börjat köpa det jag vill läsa för oftast är det dåliga öppet tider på biblioteket, långväntetid på det man vill läsa, de har inte den boken och sen har jag svårt för den där tidspressen som blir när boken ska tillbaka ett visst datum.

Men nu har jag börjat bli bättre på att rensa i mina bokhyllor, både bland de olästa och de lästa böckerna, jag är även bättre på att inte köpa på mig lika många böcker bara för att det är rea utan handlar mest böcker som jag verkligen vill ha! (Oftast delar i serier eller av specifika författare)

Visst det skulle vara jätte snyggt om alla ens böcker var exakt lika stora men olika förlag har olika storlek på sina inbundna och när jag själv handlar böcker är det oftast i pocket, men jag har inga krav på format förutom att e-böcker är lite knepiga att "samla på". Läser jag en riktigt bra e-bok kan det därför hända att jag senare köper den fysiska boken om den är på någon superrea.

8 kommentarer:

 1. Formatet har ingen betydelse för mig heller förutom när det gäller de böcker/serier jag vill behålla, då vill jag helst att de är i samma format.

  SvaraRadera
 2. Biblioteket fungerar väldigt bra där jag bor. Via deras hemsida kan man "reservera" böcker som man sedan hämtar ut vid en tidpunkt då det passar en själv bäst. Tidspressen att läsa innan man måste lämna tillbaka kan emellanåt vara jobbig, men det kanske går att låna om titlar om man inte är färdig (eller så köper man boken ;) ).

  SvaraRadera
 3. Det är lite synd att det är några bitar som gör att man väljer bort biblioteken, som öppettider och vänttider.

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig om att man känner en viss tidspress när man lånar från biblioteket! Jag äger därför hellre alla böcker jag läser :)

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa hur andra gör och tänker om detta känner jag :)

  SV: Tack! I oktober :)

  SvaraRadera
 6. Jag försöker använda bibblan mer för att spara pengar men om jag verkligen älskar en lånebok brukar jag köpa en upplaga av den ändå senare. Bara för att ha den i bokhyllan ^^ Tycker bara det är så mysigt. :)

  SvaraRadera
 7. Jag lånar väldigt mycket av vad jag läser, men om jag läst en bok från biblioteket och verkligen älskat den så kan det hända att jag köper den :) Jag brukar också bara köpa de böcker jag verkligen vill ha :)

  SvaraRadera
 8. Bry mig inte om det inte passar ihop i hyllan eller inte :)

  SvaraRadera

Johanna Mo - Svarta änkan

  Titel & Omslag Lite tråkigt omslag!  Handling Polisen Jakob Khalil plågas av skuldkänslor sedan ett vittne tog sitt liv rakt framför h...