10 november 2015

Jonas Moström - Himlen är alltid högre

Bok #1 i serien om psykologen Nathalie Svensson.

Nathalie är psykolog men hon tillhör även rikskriminalens gärningmannaprofilgrupp, hon är nyskild och har skaffat sig en etta i Stockholm, men när hon har barnen bor hon i Uppsala.
På väg hem från en utekväll får hon ett sms från Richard Ekengård, en berömd skådespelare som hon tidigare tillbringat en natt med och de har sedan dess inte sets. De stämmer träff vid Karlaplan men när Nathalie kommer fram så blir hon vittne till att Richard blir skjuten och slängd i en fontän.
Överfallet är nästan identiskt med det tio år gamla mordet på Nathalies stora kärlek, man hittade aldrig mördaren och när hon börjar få obehagliga sms så börjar hon misstänka att det finns ett samband.

I den här boken så var Nathalie den typen av karaktär som lägger näsan i blöt, för när hon är ett vittne får hon inte hjälpa polisen. Men eftersom hon har vänner inom polisen så får hon veta mycket och hon själv gör allt för att hjälpa till.
Däremot så kan det endast vara för att hon brukar hjälpa polisen som hon direkt får polisövervakning och de är så hjälpsamma, för en vanlig svensson hade inte fått poliser som tittade till en så där lätt, utan i verkligheten så måste man nästan bli mördad innan man bryr sig om att det är en stalker som terroriserar en. Det här verkar vara en serie med potential och jag kommer genast kasta mig över nästa bok i serien och jag är verkligen nyfiken på vilka nya karaktärer som vi kommer få lära känna för det var inte så många i Himlen är alltid högre som vi fick lära känna. 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...