23 mars 2015

Marie Lu - Den unga elitenAdelina Amouteru, hennes lillasyster och mamma fick alla blodfeber, men mamman dog och Adelina blev märkt av sjukdomen och är numera en Malfetto som man kallar de smittade. Lillasyster klarade sig utan att bli märkt och är numera pappas prinsessa. 
När Adelina blev märkt blev hennes svarta hår silverfärgat, hennes ögonbryn bloda och hon miste sitt ena öga och numera är det bara ett ärr där, så det är inte så lätt för Adelina att dölja att hon är en Malfetto.  En del av personerna som blev smittade inte bara blev märkta utan de fick olika förmågor, och dessa kallas för den unga eliten. 
Men den unga eliten är jagad, för de utgör ett hot för övriga befolkningen och drottningen själv har häxjakt efter dessa unga eliter.

Varför är det bara unga som fick dessa förmågor? Även några äldre borde ha överlevt blodfebern och fått dem, eller? Sen borde ju alla ha anhöriga som blivit sjuka och att anklaga sina egna barn och sälja dom eller göra sig av med dem för att de blev smittade av en sjukdom.
Nej det finns inget logiskt i hur folk agerar i den här boken, men prio ett för alla verkar vara makt!

Men det är en riktigt bra och spännande bok, även om jag tyckte mitten var lite seg, men när det är en serie så kommer vi nog få svaren så småningom.
Betyg 4 av 5 
boken finns att köpas på  cdon adlibris 

1 kommentar:

  1. Jag kände mig lite förvirrad med hela kurtisan-grejen. Vad har det med storyn att göra egentligen.. Hmm. Förutom att Raffelo också var ett malfetto.

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...