24 mars 2015

Lars Kepler - Stalker

Äntligen var det min tur att få läsa Stalker som är Lars Keplers femte bok i serien om Joona Linna. 
Och som att det var värt att vänta på, för nu vill jag ha serien oläst för vissa böcker önskar man att man kunde ha olästa så man fick läsa den för första gången flera gånger.

Ett filmklipp skickas till rikskriminalpolisen, någon har stått i en trädgård och filmat en kvinna genom fönstret, nästa dag hittas kvinnan mördad genom ett flertal skär- och sticksår. 
Snart kommer det en ny film på en annan kvinna, och poliserna inser att mördaren leker en katt och råtta lek med dom och att tiden är knapp om de ska lyckas hitta kvinnan i tid, om det inte redan är försent.
Mördaren hinner undan igen och den här gången så blir maken som hittar sin fru mördad så traumatiserad att han börjar städa och bäddar ner sin fru i sängen istället för att ringa 112.
Polisen tillkallar psykiatriern Erik Maria Bark för att hypnotisera mannen men det Erik får veta gör att han börjar ljuga för polisen för han inser att han för flera år sedan kan ha begått ett rejält misstag.

När det är en riktigt bra bok så spelar det ingen roll om den är en tegelsten för boken kommer alltid kännas kort och en kort bok som inte är bra är alltid för lång.
Jag älskar Lars Kepler böckerna och har svårt att släppa böckerna när jag väl har börjat läsa och när boken är slut vill jag alltid läsa mer, och jag blev inte besviken den här gången heller!
Vi fick veta vad som hände Joona och även om man blev smått irriterad på Margot Silverman som är chef nu när Joona är borta så hoppas jag det blir bättre i nästa bok för då kanske hon är mammaledig?

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  cdon   adlibris  


1 kommentar:

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...