6 december 2014

Mo Hayder - Hud


Det här var andra boken i Walking man serien men det är fjärde boken om Jack Caffery så det är som en serie  i serien och jag gillar nog de andra böckerna bättre, alltså de utan "konstiga" inslag.
Jag tyckte att det var för lite fokus på fallet som Jack Caffery skulle utreda, utan fokusen låg istället på hans drickande och på den döda kroppen som Flea hittar i skuffen på sin bil, det var en väldigt rörig bok med många olika fall hit och dit och jag hade föredragit om man hade kunnat tona ner det lite för det fick ingen mer fart på boken.

En kvinnas ruttnande kropp hittas nära ett järnvägsspår utan för Bristol och eftersom hon har uppskurna handleder  så tolka man det som självmord men Jack Caffery har börjat se ett samband mellan självmord som kanske inte är självmord och han snokar så klart runt de fallen.
Och han hittar att alla självmorden har samband med Älvgrottorna som är ett bottenlöst gruvsystem som har blivit översvämmat, det som är lite svårare att få fingret på för Caffery är att den misstänkte verkar vara en skugglik mystisk varelse som håller sig gömd i mörkret och kan osedd ta sig in i folks hus.

Efter att ha läst Fågelmannen i våras så hade jag jätte höga förväntningar och var inte förens Hud kom hem som jag insåg att den här boken hörde ihop med Ritual som oxå hade lite konstiga saker inblandade i storyn. Men till våren kommer till bok av Mo Hayder med Jack Caffery och det är inte en del i Walking man serien så den längtar jag nu massor efter att läsa!! :)



Betyg 2,5-3  av 5
boken finns att köpas på   cdon   adlibris 



2 kommentarer:

  1. Jag fick hem denna och håller nu på med Ritual, jag är inte helt övertygad fast då har jag inte kommit så långt in på boken.

    SvaraRadera
  2. gillade Ritual och inte. Vet inte vad det var men Fågelmannen är min favorit av henne.

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...