13 november 2014

Mats Ahlstedt - Ondskans spår

Sista delen i trilogin om fängelseprästen Johannes Brobeck och bok #8 i serien om Fatima Wallinder,  Sören Högström och deras kollegor vid länskrim i Göteborg.

För 12 år sedan försvann den då 18 åriga Matilda Frimansson när hon var på väg hem efter att ha fått en telefonsamtal om att hennes mamma hade blivit sjuk och behövde henne hemma.
Matildas mamma har aldrig slutat hoppas på att återfinna Linn och nu vänder hon sig till Johannes om hjälp eftersom polisen har lagt ner utredningen sedan länge.

Men som vanligt hamnar Johannes i hetluften och kan inte sluta snoka ens när han får order av Fatima att sluta innan det kommer hända han någonting, men trots konstiga telefonsamtal och att personer slutar vilja prata med Johannes så fortsätter han letandet efter Matilda.

Fatima är tillbaka på jobbet men där får hon ett mail om en efterlyst person som är en kopia av hennes sambo så nu behöver hon få veta de saker om hans förflutna som han inte vill prata om och det blir svårt för Fatima att släppa rädslan för att någonting ska hända hennes familj.

Jag gillar verkligen den här serien! Sören har fått ta ett stort steg tillbaka och även om det var stor fokus kring Fatima så får även de andra karaktärerna mycket plats. Nu har det kommit 8 böcker men ännu är jag inte less utan läser gärna fler i serien eller om Mats Ahlstedt skulle börja på en ny serie.
Jag gillar att  boken griper tag i en på första sidan och sedan aldrig släpper taget, de korta kapitlena gör att boken får väldigt högt tempo och att man några gånger leds på villospår som inte bara är villospår utan ibland är spår till annat.


Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   adlibris   cdon 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...