14 november 2014

Camilla Läckberg - Lejontämjaren

Camilla Läckbergs nionde bok i serien om Fjällbacka och då framför allt då om Erica, Anna, Patrik och hans kollegor på polisen.

En kall januari dag irrar en halvnaken flicka genom den snöiga skogen ut på en väg och bilen som kommer och kör hinner inte väja. Patrik och hans polisteam får larmet om olyckan och flickan som redan har hunnit bli identifierad som flickan som försvann för fyra månader sedan på väg hem från ridskolan. Det visar sig att flickan har blivit utsatt för fruktansvärd tortyr och risken är att det finns fler flickor där ute som gått samma öde till mötes.

Erica gräver i ett annat gammalt fall för att hon ska skriva en ny bok. Hon får gång på gång besöka en kvinna som är dömd för mord på sin make men hon vägrar berätta vad som hände och varför.
Och nyfiken som Erica är så måste hon ta reda på allting även om det är sånt folk inte vill dra upp till ytan och sanningen är mer skrämmande än man först kunnat tro.
Jag tyckte boken var jätte bra MEN extremt tidigt visste man hur det låg till med Ericas fall och det tog inte lång tid innan man fick sina misstankar om hur det låg till på ett ungefär med de försvunna flickorna sen att sanningen var så extremt mycket värre än man först tänkte fick det att gå ilningar efter ryggraden. Tänk vilka sjuka människor det fanns i den här boken!
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon

3 kommentarer:

  1. Det här låter ju bra! Måste spara några böcker som jag kan önska mig i julklapp och detta får nog vara en av dem :)

    SvaraRadera
  2. Oj har denna redan kommit? Har väl inte vart överförtjust i de tidigare men ska nog läsa den här ändå!

    SvaraRadera
  3. Nu ska jag äntligen ta tag i Läckberg. Har beställt alla hennes böcker i pocket jag förutom hennes nya då :)

    SvaraRadera

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...