9 juni 2014

Liselott Roll - Ole dole död

På en flygplats i Tyskland kliver en man på ett plan till Sverige, han åker dit för att döda och han vet inte om han kommer få se sin fru och son igen. Men hans fru kan inte acceptera att han bara har stuckit utan ger iväg för att hitta han och få reda på sanningen.
Den sanningen som inte bara tysken är ute efter att dölja, det är fler än han som är ute efter att döda och alla är rädd att sanningen om deras förflutna ska komma fram.


En ung väktare hittas mördad i Åkersberga och det hamnar på kriminalinspektör Magnus Kalos bord. Magnus som kanske borde vara sjukskriven för kroppen mår inte riktigt bra och hans fru, terapeuten Linn är inte insatt i fallet men blir indragen när hon en dag försvinner. Det här är andra boken som blir översatt på svenska om Magnus Kalo och jag gillade även första boken Tredje graden. Liselotte Roll skriver verkligen gripande böcker med hög fart, det blev lite rörigt att hålla reda på karaktärerna ibland men man fick grepp på läget men däremot i slutet så lämnades vi med en hel del frågor, som det brukar vara i serier så vi får vänta och se vad som händer i nästa bok!

Eftersom jag verkligen gillade första boken så blev jag så klart super glad när Liselotte själv hörde av sig och frågade om var intresserad av att läsa Ole dole död :) Tack!!
Betyg 4 av 5 

Boken finns att köpas på   Adlibris   Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...